Tervetuloa sivuillemme!

Olemme kehittämässä sivustojamme, joten pahoittelemme että näiden rakenne ja sisältö muuttuu varoittamatta ja ennakoimatta. Toivomme että saamme sivustomme valmiiksi elokuun loppuun mennessä.

Fluid Intelligence Oy toimii kiertotalouden ytimessä, siinä ytimessä, jossa ei enää tuoteta jätettä vaan ehkäistään jätteen syntyminen kerta kaikkiaan. Tulevaisuuden raaka-aine kaivoksia ovat vanhat kaatopaikat, joissa lepää arvaamaton määrä hyödyllisiä mineraaleja ja muita resursseja. Jonain päivänä tulemme vain ihmettelemään sitä, miten nämäkin resurssit on ikinä kannattanut heittää pois!

Tavoitteenamme on ehkäistä resurssien hukkaamista tehostamalla resurssien käyttöä. Vaikka moni on sitä mieltä että maailma oli valmis jo 1950-luvulla, on kaikissa asioissa aina hieman parannettavaa. Ellei yksityiskohtia mutta koko toimintamallia kehittämällä voidaan mullistaa jokainen elämänalueemme. Tarvitsemme tietysti lisää kunnianhimoa, ei riitä että käytämme esimerkiksi jäteöljyä uuteen käyttökohteeseen tai poltamme energiaksi kaiken raaka-aineemme.

Kiertotalouden voi tulkita huolelliseksi ja tarkaksi perinteiseksi talousmalliksi, jossa harkituilla ja oikein mitoitetuilla toimenpiteillä ratkaisujen elinkaaret optimoidaan. Resursseja käytetään viisaasti ja arvoketjut lohkovat kokonaisuudesta itselleen pienen palan liiketoimintaa säästäen kokonaisuudessa ennen näkemättömällä tavalla. Joku saattaisi nähdä tässä yhteneväisyyksiä esimerkiksi Intian ja Kiinan jätteiden käsittelymenetelmiin, jossa matalamman tulotason ihmiset tekevät elantonsa keräämällä tiettyä raaka-ainetta toisten jätteistä.

Kiertotalous edellyttää liiketoimintamallien uudistamista, vastuullisuutta ja rehellisyyttä itselleen. Intressiristiriidat täytyy havainnoida ja ne pitää ehkäistä. Jokaisen oman edun täytyy maksimoitua ilman ulkoisvaikutuksia samalla kertaa muiden arvoketjun osien maksimoituessa. Tämä on ehkä haastavin osa uudistumista!

 

Lisätietoja

Mikko Oksanen
CEO

puh 0503086554
mikko.oksanen(a)fluidintelligence.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *